Frivillig: Sådan engagerer du dig

29. marts 2017

Frivillige i Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivning gør en forskel for borgere, der er i en svær gældssituation. Hvis du har kendskab til området og målgruppen kan du også være med.

frivillig.jpg

Sådan bliver du frivillig
Foto: Getty Images, Sådan bliver du frivillig

Hjælp udsatte borgere med gældsproblemer

Har du enten en økonomisk, juridisk eller socialfaglig baggrund og kunne du tænke dig at hjælpe socialt udsatte med økonomiske problemer som en del af Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivning? Som frivillig i den landsdækkende rådgivningsindsats kan du sammen med end 110 andre engagerede frivillige gøre en konkret forskel for borgere, der står i en svær situation.

Du bliver en del af et fællesskab i et af vores seks rådgivningscentre. Og en del af et socialt og fagligt fællesskab med studerende, jurister, økonomer, socialrådgivere og bankrådgivere. På hver rådgivningsgang vil du møde forskellige mennesker med meget forskellige baggrunde og historier.


Ingen dage i gældsrådgivningen er ens, og du vil som frivillig udvikle dig både fagligt og menneskeligt. Samtidig vil din hjælp gøre en stor forskel for de gældsramte borgere.

Lyder dette som noget for dig?

Udfyld ansøgningsskemaet her


Så kan du engagere dig :

  1. Koordinator
    Som koordinator er du rådgivningscenterets ansigt og stemme udadtil. Du har ansvaret for at modtage borgerne i receptionen. Dermed sikrer du, at de føler sig i trygge hænder.

  2. Rådgiver i vores fysiske rådgivning
    Som rådgiver står du sammen med din rådgivningspartner for den konkrete rådgivning af borgerne. Du støtter borgerne i at skabe overblik over deres økonomi, forhandle med deres kreditorer og lære dem om deres rettigheder.

  3. Telefon- og mailrådgiver.
    Som telefon- og mailrådgiver vil du besvare opkald fra borgere med spørgsmål, fx i forbindelse med skilsmisse, breve fra skat eller kontakt til kreditor. Du skal derfor bl.a. vejlede om rettigheder og gældende regler.

 

Relaterede artikler

Om gældsrådgivningen

Om Gældsrådgivningen

Forbrugslån markedsføring

Kampagnen 'Stop lånehajerne'