5 hyggelige ting, du kan lave indenfor

5. februar 2018

Aktiviteter med vennerne kan koste en formue. Men det behøver de ikke. Læs her og få 5 idéer til, hvordan du og vennerne skaber gode minder, der ikke slår bunden ud af budgettet.

hyygelige_ting_du_kan_lave_indenfor.jpg

5 hyggelige ting du kan lave indenfor
Foto: Priscilla Du Preez, Unsplash

Billig hjemmehygge

Hyggelige oplevelser opstår ofte gennem godt selskab og opfindsomhed. Guiden her inspirerer dig til at lave ting med vennerne, hvor I bruger det, I allerede har.

Rejseminder og billedshow

Billeder tager du, uanset om du rejser til Harzen eller New Zealand. Derfor: Find en aften, hvor du og dine venner laver billedshow og fortæller om steder, I har besøgt. Det kan varme lidt at se på billeder fra sydlige himmelstrøg.

Brætspilsaften og 'Margrethe-skål'

Brætspil giver dig chancen for at udfolde din strategiske sans og paratviden sammen med vennerne. Find derfor spil frem fra gemmerne eller lån af hinanden. Hvis du og vennerne ikke har et brætspil, så find papir og kuglepen frem og lav jeres eget spil 'Gæt og Grimasser'. Skriv hver 10 personer ned på små lapper af papir. Det kan være både levende, døde og fiktive personer. Læg sedlerne i en skål, og del jer op i to hold. Én fra hvert hold trækker sedler fra skålen og forsøger at forklare, hvem personen på sedlen er, uden at sige selve navnet. Det hold, som gætter flest figurer på 1 minut, vinder runden. I kan fortsætte, indtil skålen er tom.

Tøm køleskabet og få en fest

Mad, som aldrig bliver brugt, fylder ofte bagerst i køkkenskabene. Giv jer selv en udfordring og skab tre retter ud af det, der er i køkkenet. I kan også gå i haven efter krydderruter eller kigge forbi naboen for at låne en kop sukker. Savner I inspiration, så prøv appen For Resten - den giver ideer til retter, I kan lave, ud fra de råvarer, I allerede har. Dæk fint op på bordet, tænd stearinlys og sæt stemningsmusik på højtaleren. Nyd maden og dine kreative venners selskab.

Byt garderobe

Tøj behøver ikke at slå bunden ud af budgettet, hvis du er lidt kreativ. Prøv at byt garderobe med dine venner til jeres helt egen tøj-aften, hvor I kan prøve nye outfits. Se, hvad der passer til dig, lån af vennerne og lad en ven få glæde af dit lækreste tøj til næste fest.  

Gameraften og kaos

Playstations ligger måske og samler støv på loftet eller i kælderen. Prøv at finde spilkonsollen frem eller tag din computer med næste gang, du skal hænge ud med vennerne. På den måde kan I få en hyggelig gameraften. Der er noget for enhver smag – hvis I er nye i gamerverdenen, så prøv for eksempel Sims, Minecraft, Rocket League eller Magika. Sæt en halv time af til at lære spillet og spil derefter imod hinanden. Det kaos, der kan opstå, når I spiller, er en sjov del af oplevelsen.  

Relaterede artikler

En billig hverdag

Tema: En billig hverdag

Økonomisk overblik

Tema: Økonomisk overblik

Tænk, før du låner

Tema: Tænk, før du låner

Tal om din økonomi

Tal om din økonomi: Sådan gør du

Den anden side

Film: Venskabet & Den anden side