Budget-apps: Få hjælp til økonomisk overblik

29. juni 2018

Budget-apps på din smartphone er et godt værktøj til at skabe overblik over din økonomi. Læs om fordele og svagheder ved 4 forskellige budget-apps.

bugget_apps.jpg

budget-apps få hjælp til økonomisk overblik
Foto: Rawpixel, Unsplash

Budget-apps: Find den, der passer bedst til dig

Budget-apps kan hjælpe dig til at overskue og planlægge din økonomi. En budget-app kan måske endda give dig idéer til, hvor du kan spare penge, så du kan have plads til uforudsete udgifter og fremtidige ferier.

Budget-apps kræver, at du lægger indtægter, faste betalinger og andre udgifter ind.  Når du har gjort det, har du dit overblik lige ved hånden. Du kan planlægge, tjekke og justere dit budget i frokostpausen, eller mens du venter på bussen.

Forbrugerrådet Tænk har undersøgt 4 forskellige mobil budget-apps, der findes til både Android og IOS, i december 2016.

Fordele og svagheder ved de enkelte apps kan du læse mere om herunder.

Fold teksten ud ved at trykke på krydset - så kan du finde den app, der passer bedst til netop dig.

 

Fordele og ulemper ved 4 budget-apps

Lommebudget

Fordele

Lommebudget er en overskuelig app, der gør det nemt og hurtigt for dig at lægge et budget. Appen giver brugbare sparetips og er dansksproget.

Som noget nyt har app'en fået nye features, herunder 'Sæt dit luksusmål', 'Faste udgifter' og 'Tilbage per dag.' Det kan gøre det nemmere at fastsætte, hvor mange penge du vil bruge på luksus-udgifter og automatisk at få dine faste udgifter med i budgettet. Desuden kan du få et bedre overblik over, hvor mange penge, du bruger hver dag.

Svagheder:

Der er ikke mulighed for at tage billeder af kvitteringer.

Spiir

Fordele:

Spiir er en overskuelig og brugervenlig app, der gør det nemt at skabe et overblik over, hvad du bruger penge på.  Appen er forbundet med netbank, så alle køb og betalinger med betalingskort bliver automatisk overført i appen. 

Du kan tage billeder af dine kvitteringer og få påmindelse om betaling. Du kan sætte mål for dit forbrug og få løbende besked om, hvordan det går med at holde målet. 

Spiir er dansksproget.

Svagheder:

Spiir har kun informationer om udgifter, du allerede har haft.

Money Log

Fordele:

Money Log har mange funktioner som for eksempel påmindelse om betaling og mulighed for at eksportere budgettet til for eksempel Dropbox, så det kan printes. App’en er dansksproget.

Svagheder:

Brugervenligheden i Money Log er lav. De mange forskellige funktioner præsenteres ikke på en logisk og intuitiv måde.

Homebudget Manager Lite

Fordele:

Homebudget Manager Lite er et grundigt budgetredskab med mange funktioner, der kan give dig et godt overblik over økonomien. Appen er dansksproget.

Svagheder:

Homebudget Manager Lite er kun gratis i 30 dage, derefter koster appen penge. Appens mange funktioner tager tid at sætte sig ind i, og hjælpefunktionerne er mindre gode.

Relaterede artikler

Økonomisk overblik

Tema: Økonomisk overblik

En billig hverdag

Tema: En billig hverdag

Tænk, før du låner

Tema: Tænk, før du låner