En billig hverdag

2. december 2019

Forbrug i hverdagen kan hurtigt stikke af. Der er altid noget at bruge penge på: Tøj, transport, fødselsdagsgaver, mad, studiebøger og hygge med vennerne.

en_billig_hverdag.jpg

En billig hverdag
En billig hverdag. Foto: Anette Sønderby

Mad, bolig og fornøjelser er ikke gratis, men du er heldigvis selv med til at bestemme, hvor dyrt det skal være for dig at leve det gode liv. Planlægning kan hjælpe dig langt, når budgettet er småt.

5 ting du kan gøre for at få bedre styr på økonomien

3 tips til at spare penge i hverdagen

Naviger uden om fristelser

Du ved selv, hvor du er nem at friste til forbrug. Måske er det fredag aften, når weekenden endelig melder sin ankomst. Måske er det en bestemt butik, du har svært ved at gå forbi. Eller en ustyrlig trang til loppefund?

Find ud af hvor stort dit forbrug er, og beslut dig for at skrue ned. Sæt en maxgrænse og beslut evt. hvornår du kan belønne dig selv for at overholde dit mål.

Gå uden om fristelsen hele næste uge. Tag en anden vej gennem byen end du plejer. Bryd dine vaner og ros dig selv for hver dag, du holder dit mål.

Alliér dig med en ven

Tag en snak med en god ven om, at du gerne vil bruge færre penge. Din ven kender det nok godt, og vil gerne hjælpe dig.

I kan sammen se på, hvor I kan spare penge. Måske er der nogle dyre aktiviteter, som kan udskiftes med nogle billigere alternativer.

Lav evt. en aftale om at kigge på jeres forbrug sammen en gang om ugen. Det hjælper at være to, så kan I bakke hinanden op.

Undgå klatkøb

Klatkøb er det forbrug, som du nærmest ikke er klar over, at du har: Kaffe to go på vej mod studiet, chokoladebaren mens du venter i køen i supermarkedet, pynt og dimser til lejligheden og den slags.

Ting, som ikke er så dyre hver for sig, men som til sammen kan løbe op i mange penge på en måned.

Netbanken vil måske afsløre nogen af dine klatkøb, men ikke alle.

Derfor skal du holde øje med dig selv og stoppe op hver gang og gøre noget andet end at bruge den 20'er: Syng en sang, send en snap, ring til din mormor.

 

Relaterede artikler