Køb på afbetaling er også lån

26. juni 2017

Mobil eller sommerkjole købt på afbetaling er faktisk ting, du skaffer gennem et lån. Læs hvad du skal overveje, før du køber på afbetaling.

koeb_paa_afbetaling.jpg

Køb på afbetaling er også lån
Foto: Cristian Lozan, Unsplash

Afbetaling frister

Afbetalingsordninger frister overalt. Du kan på den måde skaffe din næste sofa, telefon, computer eller sågar den pizza, du har lyst til at sætte tænderne i.

Men hvad skal du være opmærksom på ved afbetalingsordninger?

Afbetalingsordninger er lån. Køber du din telefon på afbetaling, køber du den nemlig ikke. Du låner penge, du ikke har, til at få fingrene i den. Og du skal betale af på din telefon, lige så længe aftalen løber.

Afbetaling forveksles med abonnement

Afbetalingsordninger kan nemt forveksles med abonnementsordninger. Køber du en telefon på afbetaling, kan du nemt kode det sammen med, at du opretter et telefon-abonnement.

Du skal i forvejen betale et månedligt beløb til dit telefonforbrug, og derfor kan betalingen af telefonen gennem afdrag virke oplagt.

Abonnement på for eksempel taletid og dataforbrug til en telefon er imidlertid én ting. Afbetaling er en anden: Det er et lån.

Og der er mange typer lån at vælge imellem.

Tjek totalprisen

Afbetalingsordninger kan samlet set give dig en højere pris for et produkt – en mobiltelefon, computer eller sofa – fordi du ofte både skal betale afdrag, renter og gebyrer.

Afbetalingsordninger findes dog både med og uden renter og gebyrer.

Det er altid en god ide at tjekke totalprisen på en afdragsordning, inden du vælger den som låneform. En månedlig pris, der synes lav, kan i sidste ende betyde en dyr, forældet telefon.

Afbetaling kan i nogle situationer være den bedste løsning for dig. Det afhænger af din økonomi, dit behov og din generelle livssituation.

Læs her, hvad du skal tænke over, før du låner.

Relaterede artikler

Sådan lægger du budget

Sådan lægger du budget

Book et møde hos Gældsrådgivningen

Book et møde i Gældsrådgivningen

Forbrugslån markedsføring

Kampagnen 'Stop lånehajerne'

Gældssanering

Gældssanering: Sådan gør du

Lån på nettet forfølger dig

Lån på nettet forfølger dig