Sådan slipper du billigt igennem december

28. november 2018

Julemåneden er fuld af hygge, julefrokoster og en masse anledninger til at svinge dankortet.

budgetjul.jpg

Foto: Getty Images, Sådan slipper du billigt igennem december
Foto: Getty Images, Sådan kommer du igennem december på budget

Julehygge på budget

Julemåneden kan være ligeså dyr, som den kan være hyggelig. Vi har samlet 10 tips til, hvordan du kommer igennem december uden overtræk på kontoen.

  1. Julegaver kan du med fordel planlægge og købe i god tid. På den måde kan du undgå dyr og desperat impulsgaveshopping lige før jul.
  2. Budget til julegaver er vigtigt at lave. Så kan du løbende følge med i, om du holder dig indenfor det beløb, du har tænkt dig. Sådan lægger du budget
  3. Lav-selv-julegaver er en god mulighed for at holde omkostningerne til gaver nede. Hjemmelavede smykker, hjemmebagte småkager og hjemmestrik er oven i købet meget personlige gaver.
  4. Rabatordninger til studerende gælder ofte også i december. Mange tøjbutikker har for eksempel rabatter til studerende. Find dem, brug dem og få pengene til at række længere.
  5. Genbrug er guld. Ting fra den lokale genbrugsbutik er ikke bare klimavenligt og støtter et godt formål, det kan også holde gavebudgettet nede og være en anderledes og personlig gave.
  6. Julehygge består ofte af gløgg. Og den søde drik smager ekstra godt, når den har stået og simret på blusset derhjemme. Det er også langt billigere at holde julehygge hjemme end på en café.
  7. Risengrød er virkelig billig mad. Desuden kan en stor portion hjemmelavet risengrød give rester til enten ris a la mande eller klatkager dagen derpå.
  8. Transport hjem til jul kan du spare mange penge på, hvis du enten bestiller tog- og busbilletten i god tid eller kører sammen med andre.
  9. Ønskelisten fra dig selv til familie og venner kan med fordel rumme gaver, du reelt har brug for. Køkkenudstyr, cykelhjelm og den slags. På den måde kan du spare penge på udgifter, du ved, kommer.
  10. Gratis oplevelser er en god gave. Det kan fx være en gåtur i skoven, når anemonerne kommer, besøg på museer med gratis adgang eller en gps-skattejagt. Så har både du og modtageren noget at se frem til.

Relaterede artikler

Økonomisk overblik

Tema: Økonomisk overblik

En billig hverdag

Tema: En billig hverdag

Tal om din økonomi

Tal om din økonomi: Sådan gør du