Projekt Plus på kontoen

Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden samarbejder om at nedbringe omfanget af gældsproblemer blandt unge mellem 18 og 30 år.

plus-paa-kontoen.jpg

Plus på kontoen
Foto: Fra kortfilmen 'Alene'

Unges gældsproblemer skal ned

I partnerskabet Plus på kontoen har TrygFonden og Forbrugerrådet Tænk siden 2014 samarbejdet om en ambitiøs og effektfuld forebyggelsesindsats på gældsområdet. Målet er at nedbringe antallet af overgældsatte unge i Danmark mellem 18 og 30 år, og øge unges økonomiske tryghed og trivsel. Flere unge skal have en chance i livet og de bedste muligheder for at trives og udvikle sig.

Indsatsen skal hjælpe med at skabe en mere hensigtsmæssig økonomisk adfærd hos de unge selv, samtidig med at vi arbejder på at skabe strukturelle og politiske forandringer, som sikrer et mere ansvarligt lånemarked.

Hver 9. ung (ca. 126.000) har gentagne betalingsproblemer. Disse unge har ikke bare ondt i økonomien, de har også ondt i trivslen, for dårlig økonomi medfører ofte søvnløse nætter, ondt i maven, ensomhed og skam over ikke at have styr på pengene.

Mange unge har svært ved at få økonomien til at balancere. De har ofte lav indtægt, udgifter i forbindelse med skift i livet, og et stort behov for socialt samvær med vennerne. Fristelserne er mange, og de hurtige lån kan virke som en nem måde at få råd til alt det man gerne vil.

Har du spørgsmål eller ideer til Plus på Kontoen?
Skriv til os på pluspaakontoen@fbr.dk

Relaterede artikler

Tal om din økonomi

Tal om din økonomi: Sådan gør du

Den anden side

Film: Venskabet - Den anden side

Alene

Film og undervisningsmateriale: Alene