Unge skal tale om økonomi: Gratis besøg på skoler

19. november 2018

Penge, forbrug og gæld handler både om det, man kan regne ud og tælle, men er også i høj grad forbundet med følelser, både negative og positive.

oekonomi_paa_skoleskemaet.jpg

Økonomi på skoleskemaet
Økonomi på skoleskemaet. Foto: Unsplash.com

Pengeproblemer giver ondt i maven

Penge og forbrug giver adgang til fællesskaber og oplevelser. Men det kan også give ondt i maven og søvnløse nætter, hvis man har rod i økonomien. Det har 11 procent af landets unge desværre. 14 procent af disse unge taler ikke med nogen om deres økonomi, fordi de skammer sig over den.


Derfor kan produktionsskoler, FGU-skoler, forberedende uddannelsesforløb, erhvervsskoler,samt HF/VUC gratis få besøg af Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens projekt Plus på kontoen.

Vi laver involverende og motiverende oplæg for eleverne om, hvordan man får plus både på den økonomiske og den følelsesmæssige bundlinje. Om hvad man skal holde øje med, hvis man skal låne penge. Og om hvordan man sammen kan bryde tabuet omkring økonomi og forbrug.
 

Få besøg på din uddannelse

I 2019 besøger Plus på kontoen uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Her skaber vi dialog med og mellem eleverne og taler om:

  • De følelser og tabuer, der knytter sig til økonomi, forbrug og penge
  • Hvordan man gennemskuer lån og afbetalingsordninger
  • Hvordan rod i økonomien kan påvirke trivsel og humør.
  • Hvordan man kan ændre sine egne forbrugsvaner

Besøget varer 1,5 - 2 timer og er gratis.
Vi vil med glæde komme ud og tale med jeres elever mellem 18-30 år.
Der skal være 50-100 elever, men også gerne endnu flere.

Book besøg

Vil du høre mere eller booke et besøg, så kontakt os på pluspaakontoen@fbr.dk eller telefon 72 11 88 16

Foredraget i dag var bare spot on og i øjenhøjde med de unge. Eleverne fik taget hul på tabuet om egen privatøkonomi og de kunne sagtens genkende det med, at økonomi er mere end tørre tal - der er også følelser forbundet med det. 

Citat Annette From, Afdelingsleder KUU-Sønderjylland.

 

Hvem er vi?

Projekt Plus på kontoen er et partnerskab mellem Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden.

Vi arbejder for at bryde tabuet omkring økonomi, hjælper de unge med at få styr på økonomien og navigere udenom gældsfælder samt for at nedbringe antallet af gældssatte unge.

Vi ønsker at sætte ind overfor økonomiske vanskeligheder allerede i ungdomslivet for at sikre økonomisk trivsel i livets næste faser.

Vores undersøgelse 'Økonomisk mistrivsel blandt unge voksne' (2018) viser, at hver 9. ung mellem 18-30 år har tilbagevendende betalingsproblemer. 14 procent af disse unge taler ikke med nogen om deres økonomi, fordi de skammer sig over den, og 41 procent er generelt bekymrede over deres økonomiske situation.

 

Relaterede artikler

En billig hverdag

En billig hverdag

Økonomisk overblik

Økonomisk overblik