Kan du ikke få gratis gældsrådgivning?

15. januar 2021

Hos Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning tilbyder vi fortrolig, uvildig og gratis gældsrådgivning til personer med lav indkomst, lavt rådighedsbeløb og gæld.

kan-du-ikke-faa-gaeldsraadgivning.jpg

Kan du ikke få gældsrådgivning?
Foto: Daniel Spase, Unsplash

Vores målgruppe er socialt udsatte borgere med gældsproblemer. Vi er finansieret af midler fra Socialstyrelsen, og kan derfor ikke hjælpe borgere uden for denne målgruppe.

Hvis du er i tvivl, om du er i målgruppen for at modtage gældsrådgivning, så udfyld vores ansøgningsskema her. Herefter vil du blive ringet op af en af vores frivillige koordinatorer, som vil vurdere, om vi har mulighed for at hjælpe dig.

Hvad kan du selv gøre?
Hvis du befinder dig uden for Gældsrådgivningens målgruppe, er der heldigvis stadig meget du kan gøre, for at få styr på dine gældsproblemer.

  1. Start med at skabe dig et overblik ved at lave en liste over dine gældsposter.
  2. Tag kontakt til dine kreditorer og få en opgørelse over, hvad du skylder.
  3. Når du har fået et overblik, kan du lave et budget og få sat tilbagebetalingen af gælden i system.

Du kan læse mere om hvad du selv kan gøre for at få styr på din gæld her.

Undgå at blive snydt
Hvis du stadig synes, at din gældssituation er svær at overskue, kan du købe dig til gældsrådgivning. Det er vigtigt, at du sørger for, at rådgivningen ikke blot bliver en ekstra udgift. Undersøg forskellige rådgiveres tilbud, før du beslutter dig. Når du har fundet en rådgiver, er det smart at lave en klar aftale på forhånd, så du er sikker på, at du får den ydelse, du betaler for.

Find en uafhængig gældsrådgiver
Når du skal finde en gældsrådgiver, er det vigtigt, at rådgiveren kun varetager dine interesser. Din bankrådgiver kan godt rådgive dig om din økonomi, men vil samtidig varetage bankens interesser, og måske rådgive dig til det, som banken tjener flest penge på.
En uafhængig gældsrådgiver har ikke interesse i at sælge dig et bestemt produkt, og vil derfor bedre kunne give dig den rette rådgivning.

 

Relaterede artikler

Foto: Kal Visuals, unsplash.com

7 trin ud af dine gældsproblemer

Sådan lægger du budget

Sådan lægger du budget

Gældssanering

Gældssanering: Sådan gør du

RKI: Sådan kommer du ud af registret

Inkasso: Sådan fungerer det

Inkasso: Sådan fungerer det

Tal om din økonomi

Tal om din økonomi: Sådan gør du