Film og undervisningsmateriale: Alene

27. august 2019

Oscar bruger penge for at glemme sine problemer. Han køber lækkert tøj og giver omgange i byen.

Men han har faktisk ikke råd og det koster ham dyrt.

alene.jpg

Alene
Foto fra kortfilmen Alene

Brug filmen i undervisningen

Som underviser kan du bruge filmen til at sætte gang i en refleksion og samtale om de svære økonomiske dilemmaer, mange unge står i.

Vi anbefaler først at vise filmen for eleverne i en større gruppe. Når filmen er færdig, kan du opdele eleverne i mindre grupper af 3-5 personer, som sammen skal snakke og arbejde med filmen. Nederst på siden kan du downloade en pdf, der indeholder et ark med spørgsmål, som eleverne kan tale om i 15-20 minutter. 

Du kan eventuelt printe arket ud og bede dem sætte post-its med stikord på, så de kan huske deres overvejelser.

Det er vigtigt at understrege, at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert. Det væsentlige er, at de får sat gang i at tale om økonomi, forbrug og gæld på en personlig men ikke 'farlig' eller grænseoverskridende måde.

Saml bagefter op i plenum. Tag fat på de enkelte spørgsmål og lyt. Døm ikke, men inviter ind i dialogen og medvirk til, at de unge spejler sig i hinanden, giver hinanden modspil, argumenterer for deres synspunkter, lytter og bliver klogere.

For nogle kan snakken være svær. Understreg overfor eleverne, at det er OK, hvis man har mere lyst til at lytte. Lad også eleverne forstå, at man kan henvende sig hos dig, vennerne, en vejleder eller Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning, hvis man får brug for at snakke om sin økonomi efter at have set filmen. 

Alene

I kortfilmen 'Alene' møder vi Oscar, som bruger for mange penge. Han har svært ved at tale om det, og det hjælper ikke på hans situation, at han bliver forladt af sin kæreste. 

Filmen varer 7 minutter og er produceret i juni 2019.

Filmen er instrueret af Anders Walter for Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden, som en del af den fælles indsats for at forebygge gældsproblemer blandt unge i Danmark.

 

PDF-ikon pdf (926.71 KB)

Relaterede artikler

Den anden side

Film: Venskabet - Den anden side

Passagerpulsen - Taenk.dk

Inspiration til undervisningen

Tal om din økonomi

Tal om din økonomi: Sådan gør du