Gå til hovedindhold

Hvem kan få gratis gældsrådgivning? 

Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning tilbyder fortrolig, uvildig og gratis gældsrådgivning til personer med lav indkomst, lavt rådighedsbeløb og gæld.

Kan du få rådgivning?

Hvem er i målgruppen for vores rådgivning?

Vores målgruppe er socialt udsatte borgere med gældsproblemer og særlige målgrupper som fx unge med begyndende spillegæld eller borgere, som står i en svær økonomisk situation og samtidig skal håndtere livskriser.

Vi er finansieret af midler fra Socialstyrelsen, og kan derfor ikke hjælpe borgere uden for denne målgruppe.

Hvis du er i tvivl, om du er i målgruppen for at modtage gældsrådgivning, så udfyld vores ansøgningsskema her.

Herefter vil du blive ringet op af en af vores frivillige koordinatorer, som vil vurdere, om vi har mulighed for at hjælpe dig.

Hvis du er uden for vores målgruppe 

Hvis vi ikke kan tilbyde dig rådgivning, fordi du er udenfor målgruppen, er der stadig meget du kan gøre, for at få overblik og kontrol over din økonomi.

  1. Start med at skabe dig et overblik ved at lave en liste over dine gældsposter.
  2. Tag kontakt til dine kreditorer og få en opgørelse over, hvad du skylder.
  3. Når du har fået et overblik, kan du lave et budget og få sat tilbagebetalingen af gælden i system.

Hvis du betaler for privat gældsrådgivning

Hvis du ikke kan få gratis rådgivning hos os, fordi du er uden for vores målgruppe, kan du købe dig til privat gældsrådgivning.

Det er vigtigt, at du sørger for, at rådgivningen ikke blot bliver en ekstra udgift. Undersøg forskellige rådgiveres tilbud, før du beslutter dig. Når du har fundet en rådgiver, er det smart at lave en klar aftale på forhånd, så du er sikker på, at du får den ydelse, du betaler for.

Find en uafhængig gældsrådgiver, der kun varetager dine interesser. Din bankrådgiver kan godt rådgive dig om din økonomi, men vil samtidig varetage bankens interesser, og måske rådgive dig til det, som banken tjener flest penge på.

En uafhængig gældsrådgiver har ikke interesse i at sælge dig et bestemt produkt, og vil derfor bedre kunne give dig den rette rådgivning.