Gå til hovedindhold

Finansiering af økonomi- og gældsrådgivningen

Forbrugerrådet Tænk driver gratis og uvildig økonomi- og gældsrådgivning til udsatte borgere med støtte fra bl.a. Socialstyrelsen.

Rådgivningen er finansieret af Socialstyrelsen

Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning har siden sin opstart i 2010 været økonomisk støttet af Socialstyrelsen.

I juni 2022 indgik Folketinget en bred politisk aftale, som blandt andet omfatter en varig statslig finansiering til frivillige økonomi- og gældsrådgivninger i Danmark. I 2023 udmøntes 4,0 mio. kr. til fordeling mellem tre organisationer, hvoraf Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning er den ene. Med aftalen afsættes desuden 20 mio. kr. årligt fra 2024 til at styrke den frivillige økonomi- og gældsrådgivning. Midlerne udmøntes af Social- og Boligstyrelsen.

Anden økonomisk støtte til rådgivningen

Forbrugerrådet Tænks Økonomi – og Gældsrådgivning er yderligere støttet økonomisk gennem lokale driftsaftaler og §18-midler fra de kommuner, vi har rådgivningscentre i.

Siden 2014 har Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden arbejdet sammen om at forebygge unges økonomiske mistrivsel og gældsproblemer.

Læs mere om projektet og vores forebyggende arbejde med unge her

Årsrapport 2022

Læs om resultater for Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning 2022