Få styr på pengene

Det giver ro i maven at have styr på økonomien. Men måske ved du ikke helt, hvordan du skal få overblik over din egen økonomi?

Her på siden får du gode råd og tips til at få styr på din økonomi og ændre dine vaner og hjælp til at snakke med nogen om din økonomi.

Se filmen 'Alene' om Oscar, der føler sig alene og på røven

Fem gode råd til dig, der har rod i økonomien

 1. Sig det højt

  Find en du stoler på, tag mod til dig, og fortæl hvordan du har det. Din økonomi bliver ikke bedre alene af, at du taler om den - men det kan hjælpe dig til at få et overblik over situationen og lægge en plan for, hvordan du får styr pengene. Og det giver ro i maven at have nogen at tale med og dele sine bekymringer med.

  Få inspiration til at få hul på snakken om din økonomi
   
 2. Skab overblik over din økonomi

  Find ud af, hvor mange penge du skal bruge på faste udgifter om måneden, og træk det fra din indkomst. Så kan du se, hvor meget du har tilbage til forbrug.

  Få hjælp til at skabe et økonomisk overblik
   
 3. Gør noget ved dit forbrug

  Du skal beslutte dig for at skære ned på dine udgifter. Det gælder om at finde ud af, hvor du kan spare penge. Måske har du udgifter til klubber eller magasiner, du ikke bruger. Måske bruger du mange penge på bestemte ting, som er unødvendige. Måske skal du sige nej, når du har lyst til at sige ja til et godt tilbud.  

  Få tips til en billig hverdag her
   
 4. Øv dig!

  Det er svært at lave om på vaner. Accepter, at du ikke nødvendigvis lykkes med det hele med det samme. Bliv ved og ros dig selv for de små fremskridt. Alliér dig gerne med en ven, så du har en at snakke med om de ting, der er svære at lykkes med, og en at fejre successerne med.

  Få hjælp til at ændre vaner og få bedre styr på din økonomi
   
 5. Betal din gæld

  Det kan virke uoverskueligt og skræmmende at kigge på hvor mange penge du skylder. Men det er vigtigt, at du finder ud af præcis, hvor meget du skylder og til hvem. Derefter kan du lægge en plan for, hvordan du bedst kommer ud af din gæld.

  Har du gæld og bekymringer om din økonomi?

  Få gratis og fortrolig rådgivning på pluspåkontoen.dk

 

Relaterede artikler

Tal om din økonomi

Tal om din økonomi: Sådan gør du

En billig hverdag

En billig hverdag

Tænk, før du låner

Tænk, før du låner

Den anden side

Film: Venskabet - Den anden side

Alene

Film og undervisningsmateriale: Alene

Følg Plus på kontoen på Facebook

Plus på kontoen hjælper dig til at tage snakken om din økonomi - også når det er noget rod og måske føles ubehageligt. 

Følg Plus på kontoen