Få styr på pengene

Få styr på pengene

Få plus på kontoen

Der er regninger, der skal betales. Der er fester, der skal festes. Der er studiebøger, der skal købes. Der er nye film i biografen, nye sko i butikken og nye gadgets på markedet. Og pengene slår bare ikke til.

Kender du det? Her på siden kan du få gode råd og tips til at undgå, at økonomien løber løbsk.

 

 

Hvordan undgår du at gå i minus?

Få styr på de nødvendige udgifter

Det er måske kedeligt, men det er nødvendigt: Få overblik over hvilke udgifter, der er nødvendige. Husleje, el og varme, internetopkobling og den slags. Udgiftsposter, som du ikke er klar til at undvære.

Skil dig af med unødvendige udgifter

Hvis du kigger på din netbank og ser, hvad du har brugt penge på i de sidste par måneder, vil du nok blive overrasket over, at du bruger penge på ting, du egentligt ikke har brug for.

Det kan være du betaler for en streamingtjeneste, du ikke bruger længere. Måske bliver du overrasket over hvor mange penge, du bruger på taxa på vej hjem fra byen.

Tag en rask beslutning: lad være med at bruge penge på ting, du alligevel ikke har brug for

Lav dit uge-budget

Hvis du bruger lidt tid på at få overblik over dine udgifter og indtægter, vil du finde ud af hvor mange penge, du har til forbrug hver måned. Hvis du deler dette beløb ud på 5 uger, så bliver det nemmere at holde øje med, hvornår du nærmer dig din grænse.

Måske kan du finde plads i økonomien til at lave en lille opsparing, så du har råd til at komme med på sommerens festival eller kan købe den nye fede cykel, du går og drømmer om?

Du kan lave dit budget i Excel eller i din netbank, eller du kan bruge en af de mange apps, der findes.

Vi har kigget på fem budget-apps og gennemgår fordele og ulemper her

Relaterede artikler

Følg Plus på kontoen på Facebook

Plus på kontoen er for dig, der vil have pengene til at række længere.

 

Følg Plus på kontoen