Projektet Plus på kontoen
Et partnerskab mellem Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden om at øge unges økonomiske trivsel og nedbringe omfanget af unges gældsproblemer.
Fra 2023 er samarbejdet fokuseret på workshops og webinarer for unge og fagpersoner på de praktiske og forberedende ungdomsuddannelser.
Til skoler
Start samtalen med unge om økonomisk trivsel: Book en gratis workshop med Forbrugerrådet Tænks frivillige økonomiundervisere, få viden og værktøjer på vores webinarer og temaseminarer, hent og brug selv vores materialer her fra siden, og bliv en del af vores nye samarbejde om Økonomi+.
Alle tilbuddene er gratis, med støtte fra TrygFonden.
Tal med os om din økonomi
Ligger du søvnløs med tanker om din økonomi? Bekymrer du dig om penge? Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig med at få overblik og ro i maven.
Ambitiøs og effektfuld forebyggelsesindsats på gældsområdet
Målet med indsatsen er at nedbringe antallet af overgældsatte unge i Danmark mellem 18 og 30 år. Flere unge skal have en chance i livet og de bedste muligheder for at trives og udvikle sig.
Unges økonomiske udfordringer i fokus
Projektet 'Plus på kontoen' har bidraget til at skabe en mere hensigtsmæssig økonomisk adfærd hos unge og bryde tabuet om økonomi gennem kampagner, uddannelsesbesøg og redskaber til at mestre økonomien. Samtidigt har projektet været med til at skabe strukturelle og politiske forandringer, som sikrer et mere ansvarligt lånemarked.
Unge har fået markant bedre styr på økonomien
Undersøgelsen 'Ungdomslivets økonomiske balance' fra 2021 viser, at hver 12. ung har gentagne betalingsproblemer. Det svarer til et fald på 40 procent på seks år. Samtidig viser undersøgelsen, at der fortsat er en gruppe af unge med alvorlige økonomiske udfordringer, som har markant dårligere trivsel end deres jævnaldrende.
Køb nu - betal senere
Undersøgelsen 'Køb nu - betal senere' viser, at rentefrie udskudte og opdelte betalinger er mest udbredt blandt unge voksne og danskere med betalingsproblemer. Altså de mest ’uerfarne’ forbrugere og dem, der i forvejen har det svært økonomisk. Resultatet peger på, at der eksisterer et uhensigtsmæssigt forbrug understøttet af disse finansieringsmetoder , hvor fortrydelse, mer-forbrug, og forbrug, der reelt ikke er råd til, muliggøres.
Kampagne bryder tabu om økonomi
Siden 2018 har Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden arbejdet for at bryde tabuet om økonomi blandt unge med kampagnen 'Tal om økonomi, før prisen bliver for høj'. Kampagnen har fået tusindvis af unge til at snakke med nogen om deres økonomiske situation.