Gå til hovedindhold

Ambitiøs og effektfuld forebyggelsesindsats på gældsområdet

Målet med indsatsen er at nedbringe antallet af overgældsatte unge i Danmark mellem 18 og 30 år. Flere unge skal have en chance i livet og de bedste muligheder for at trives og udvikle sig.

Unges økonomiske udfordringer i fokus

Projektet 'Plus på kontoen' har bidraget til at skabe en mere hensigtsmæssig økonomisk adfærd hos unge og bryde tabuet om økonomi gennem kampagner, uddannelsesbesøg og redskaber til at mestre økonomien. Samtidigt har projektet været med til at skabe strukturelle og politiske forandringer, som sikrer et mere ansvarligt lånemarked.

Rapport Ungdomslivets økonomiske balance - unge voksnes økonomiske trivsel 2021

Unge har fået markant bedre styr på økonomien

Undersøgelsen 'Ungdomslivets økonomiske balance' fra 2021 viser, at hver 12. ung har gentagne betalingsproblemer. Det svarer til et fald på 40 procent på seks år. Samtidig viser undersøgelsen, at der fortsat er en gruppe af unge med alvorlige økonomiske udfordringer, som har markant dårligere trivsel end deres jævnaldrende.

Læs rapporten her
Rapport køb nu betal senere

Køb nu - betal senere

Undersøgelsen 'Køb nu - betal senere' viser, at rentefrie udskudte og opdelte betalinger er mest udbredt blandt unge voksne og danskere med betalingsproblemer. Altså de mest ’uerfarne’ forbrugere og dem, der i forvejen har det svært økonomisk. Resultatet peger på, at der eksisterer et uhensigtsmæssigt forbrug understøttet af disse finansieringsmetoder , hvor fortrydelse, mer-forbrug, og forbrug, der reelt ikke er råd til, muliggøres.

Læs rapporten her
To unge mennesker taler sammen

Kampagne bryder tabu om økonomi

Siden 2018 har Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden arbejdet for at bryde tabuet om økonomi blandt unge med kampagnen 'Tal om økonomi, før prisen bliver for høj'. Kampagnen har fået tusindvis af unge til at snakke med nogen om deres økonomiske situation.

Se alle kampagnefilm her