Økonomiske bekymringer: Hvem skal du tale med?

25. april 2022

Rod i økonomien kan give ondt i maven og store bekymringer. Det er vigtigt at tale med nogen om det og få hjælp til at få økonomien i balance. Men hvem skal du tale med?

hvem-skal-du-tale-med.jpg

Hvem skal du tale med?
Foto: Kevin Laminto, unsplash.com

Find en, du stoler på

Det kan være svært at fortælle andre om sine personlige problemer. Måske synes du, det er pinligt, at du ikke har styr på økonomien? Måske tænker du, at du selv bør finde ud af det? 


Økonomiske bekymringer skal du ikke gå rundt med alene. Tag mod til dig og snak med nogen, så du ikke er alene med dine bekymringer. Find en, du stoler på, og fortæl hvordan du har det.

Hvis det er svært for dig at tage hul, så sig, at du har noget, som bekymrer dig, som du gerne vil have hjælp til at få styr på. Du kan også vælge at skrive et brev og fortælle om din situation.

Få inspiration til hvordan du får det sagt


Hvem kan du snakke med om din økonomi:

 1. Dine forældre:
  Mange unge taler om økonomi med deres forældre. Du kan fx sige, at det ikke handler om, at de skal give dig penge, men at du gerne vil have hjælp til at få overblik over din økonomi.  
 2. Din ven:
  En god ven vil gerne hjælpe ved problemer, men ved måske ikke hvordan. Du kan fx sige, at du ikke forventer din ven kan løse alle dine problemer, men at du har brug for at tale om det.
 3. En voksen, du kender:
  En person som vil hjælpe dig, hvis du siger du har brug for hjælp. Du kan fx sige, at du gerne vil have hjælp til at få overblik over økonomi og forbrug og lån.
 4. Din bankrådgiver:
  Din bankrådgiver er til for at hjælpe dig. Du kan fx sige, at du gerne vil have hjælp til at få overblik over økonomi og forbrug og lån.
 5. En frivillig gældsrådgiver:
  Har du stor gæld, kan en gældsrådgiver hjælpe. Du kan fx sige, at du har brug for hjælp til, hvordan du skal betale din gæld tilbage.

  Kontakt Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning

Få flere gode råd til snakken 
 

 

Relaterede artikler

Tal om din økonomi

Tal om din økonomi: Sådan gør du

Den anden side

Film: Venskabet - Den anden side