Tag snakken om økonomi

Kender du en ung, som har svært ved at få økonomien til at hænge sammen? Synes du, det er svært at snakke med ham eller hende om det? Få inspiration og gode råd til at tage hul på snakken.

Tal om økonomi: Sådan tager du hul på snakken

Penge, gæld, økonomi og budgetter kan være svært at håndtere alene. Mange unge oplever, at det er svært at få økonomien til at hænge sammen. Hver niende ung oplever, at det er så svært, at det går ud over humør, nattesøvn og trivsel.

Samtalen om økonomi kan være svær at tage hul på. Det kan føles meget privat. Men det er vigtigt, at du tager fat og spørger ind. Unge med økonomiske vanskeligheder har brug for nogen at snakke med. Det er vigtigt ikke at gå rundt med sine bekymringer alene.

Du kan hjælpe, selvom du måske ikke føler, at du ved så meget om økonomi. Når du spørger ind og lytter, vil I sammen kunne finde ud af, hvad der skal til for at få økonomien på rette spor igen.

 

Ven: Sådan hjælper du

Forælder: Sådan hjælper du

 

Hvis det viser sig, at din ven har uoverskuelig gæld, vil det være en god idé at få professionel hjælp. Det kan fx være i Forbrugerrådet Tænks gratis gældsrådgivning.

Book et møde til gældsrådgivning her

Følg Plus på kontoen på Facebook

Plus på kontoen hjælper dig til at tage snakken om din økonomi - også når det er noget rod og måske føles ubehageligt. 

Følg Plus på kontoen