Undervisningsmaterialer om økonomi og forbrug

22. april 2021

Find undervisningsmaterialer og inspiration til hvordan du som underviser tager snakken om privatøkonomi med dine elever.

Finansiel dannelse handler om meget mere end matematik, at kunne vælge det bedste lån eller lægge et budget der passer. Det handler også om følelser omkring fællesskabet, svære prioriteringer og om vaner og ubevidst adfærd.

Disse tre film og undervisningsmaterialer har som formål at sætte gang i refleksion og fælles samtale om dette.

Undervisningsmaterialerne er rettet mod 16-25-årige og er udviklet til FGU og EUD men kan bruges bredt på tværs af ungdomsuddannelserne. 

Vi har tidligere haft gode erfaringer med at bruge filmene ude på skoler rundt om i landet. I denne artikel kan du læse om 19-årige Jens, der deltog i et undervisningsforløb, og som på egen hånd har oplevet, hvor meget det hjælper at turde tale om sin økonomi. 

Undervisningsmaterialet

Der er udviklet tre kortfilm. Du finder kortfilmen og undervisningsmaterialet til 'Alene' her. Kortfilmen 'Venskabet' og det tilhørende undervisningsmateriale finder du her. Vil du se filmen 'Venskabet - Den Anden Side', finder du den her

Brug f.eks. filmene til at tale om følgende temaer:

  • Elevernes forhold til og forståelse af penge og forbrug ift. at være en del af fællesskabet. Herunder forbrugskulturen i elevgruppen.

  • Elevernes syn på at have gæld og rod i økonomien. Her kan I også tale om, hvad gæld er (f.eks. stor gæld og lille gæld).

  • Hvordan man er en god ven, når ens ven har problemer med økonomien.

  • Hvem man kan tale med, hvis man har økonomiske udfordringer, og hvorfor dette er vigtigt

 

Relaterede artikler

Alene

Film og undervisningsmateriale: Alene

Den anden side

Film: Venskabet - Den anden side