Projektet Plus på kontoen

16. februar 2022

Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden samarbejder om at øge unges økonomiske trivsel og nedbringe omfanget af unges gældsproblemer. 

Unges økonomiske udfordringer i fokus for ambitiøs indsats

Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden har siden 2014 samarbejdet om en ambitiøs og effektfuld forebyggelsesindsats på gældsområdet. Målet er at nedbringe antallet af overgældsatte unge i Danmark mellem 18 og 30 år, og øge unges økonomiske tryghed og trivsel. Flere unge skal have en chance i livet og de bedste muligheder for at trives og udvikle sig.

Indsatsen bidrager til at skabe en mere hensigtsmæssig økonomisk adfærd hos de unge selv og bryde tabuet om økonomi, samtidig med at vi arbejder på at skabe strukturelle og politiske forandringer, som sikrer et mere ansvarligt lånemarked.

Unge har fået markant bedre styr på økonomien  

Undersøgelsen 'Ungdomslivets økonomiske balance' fra 2021 viser, at ca. hver 12. ung har gentagne betalingsproblemer. Det er et fald på 40 procent på seks år.  

Samtidig viser undersøgelsen, at der fortsat er en gruppe af unge med alvorlige økonomiske udfordringer, og at disse har et stort behov for hjælp. Unge med økonomiske problemer har markant dårligere trivsel end deres jævnaldrene. Med dårlig økonomi følger ofte søvnløshed, konflikter, skam, isolation og dårligt helbred. 

Tal om økonomi, før prisen bliver for høj

Undersøgelsen 'Støtte og vejledning til unge voksne om privatøkonomi' fra 2021 viser, at hver femte ung ikke har fået hjælp eller introduktion til at håndtere deres privatøkonomi. Samtidigt viser rapporten, at unge med det største behov for økonomisk hjælp også er dem, der har sværest ved at finde den. 

Vi opfordrer unge og alle omkring unge til at tale højt om økonomi og forbrug og de bekymringer, der følger med. Unge, der har svært ved at håndtere økonomien og som har brug for hjælp til at få overblik og balance, kan kontakte Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning. Rådgivningen er fortrolig og gratis.

Book tid til rådgivning om økonomi på pluspåkontoen.dk

Se kampagnen 'Tal om din økonomi, før prisen bliver for høj' på Facebook