Bliv frivillig rådgiver eller koordinator

8. januar 2020

Frivillige i Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning gør en forskel for borgere, der er havnet i en svær gældssituation. Vi søger løbende nye frivillige, som har lyst til at gøre en forskel.

faa-hjaelp-fra-en-raadgiver.jpg

Frivillig sådan engagerer du dig
Foto: Neonbrand, Unsplash.com

Hjælp udsatte borgere med gældsproblemer

Forbrug er det nemt at låne penge til. Også lån som man måske ikke har råd til at betale tilbage. Gæld fylder meget for folk, der ikke har økonomien til at betale de månedlige afdrag og samtidig have penge til husleje og mad på bordet. For disse mennesker bliver gælden ofte altoverskyggende og påvirker dagligdagen negativt.

Hvorfor blive frivillig?

Som frivillig i Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning gør du en konkret forskel for borgere, der står i en svær situation. Du bliver en del af et fagligt og socialt fællesskab i et af vores 7 rådgivningscentre.

Du kommer i arbejdet som frivillig til at møde personer med forskellige baggrunde og livshistorier. Fælles for dem er, at de har brug for hjælp til at skabe overblik og komme videre. Ingen dage i økonomi- og gældsrådgivningen er ens. Du vil som frivillig udvikle dig både fagligt og personligt. Samtidig vil din hjælp gøre en stor forskel for de gældsramte borgere.

Vi er ialt 120 engagerede frivillige.

Sådan kan du engagere dig

  1. Koordinator. Kan du bevare overblikket, og er du god til at tale med mennesker? Som koordinator er du rådgivningscenterets ansigt og stemme udadtil. Du har ansvaret for at modtage borgerne i receptionen, booke nye borgere ind til rådgivning, besvare mails og tage telefonen. Dermed sikrer du, at borgerne føler sig i trygge hænder.
  2. Rådgiver i vores fysiske rådgivning. Har du enten en økonomisk, juridisk eller socialfaglig baggrund og ønsker at bruge din faglighed til at hjælpe andre? Som rådgiver står du for den konkrete rådgivning af borgerne. Sammen med en frivilligkollega, støtter du borgerne i at skabe overblik over deres økonomi, forhandle med deres kreditorer og lære dem om deres rettigheder.
  3. Telefon- og mailrådgiver. Har du en økonomisk, juridisk eller socialfaglig baggrund og ønsker at rådgive over telefon eller mail? Som telefon- og mailrådgiver vil du besvare opkald fra borgere med spørgsmål, for eksempel i forbindelse med skilsmisse, breve fra skat eller kontakt til kreditor. Du skal blandt andet vejlede om rettigheder og gældende regler.

Bliv frivillig rådgiver i Økonomi- og Gældsrådgivningen

Bliv frivillig koordinator i Økonomi- og Gældsrådgivningen

 

Ved spørgsmål

Har du uddybende spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Projektkonsulent Tina Thygesen: tit@fbr.dk

Projektkonsulent Camilla Mønsted Simonsen: cms@fbr.dk  

 

Relaterede artikler

Om gældsrådgivningen

Gratis rådgivning om gæld og økonomi

Foto: Kal Visuals, unsplash.com

7 trin ud af dine gældsproblemer

Om Forbrugerrådet Tænk Gæld

Om Forbrugerrådet Tænk Gæld